Meteen naar de inhoud

Evenementen


Sustainability Challenge 2023

Beste student, beste alumnus, beste relatie,  

In september en oktober 2023 organiseert het Supply Chain Development Centre de Sustainability Challenge. Studenten van Supply Chain Managementopleidingen en supply chain professionals gaan het in teams tegen elkaar opnemen. Wie wordt de eerste winnaar van dit gave event?

Wat is the Sustainability Challenge?   De Sustainability Challenge is een business game genaamd “The Triple Connection”, waarin een duurzaamheidsstrategie voor een chocolade fabrikant ontwikkelt wordt. De professionals en de studenten zullen in het finale event in gemengde teams van 4 personen verschillende rondes spelen in de business game. De game is gericht op het balanceren tussen de “licence to operate” (geld verdienen) en het bereiken van de duurzaamheidsdoelen van het bedrijf. Om de finale te bereiken moet je je echter wel weten te kwalificeren!

Elke deelnemer kan op 12 september om 16:30 uur deelnemen aan een online introductie van het spel. Deze is verplicht voor elke deelnemer aan het event. Aansluitend aan de introductie vinden de kwalificatiesessies plaats voor het finale event dat plaatsvindt op 12 Oktober 2023. De kwalificatie kan in eigen tempo tot 5 oktober 2023 online worden gedaan in een “booster” versie van het spel. Deze kwalificatie zal ongeveer 3 uur van je tijd kosten. De booster game is verdeeld in 4 spelrondes die verdeeld over de tijd gespeeld kunnen worden. De beste 16 professionals en 16 studenten uit het booster spel kwalificeren zich voor de finale in het Supply Chain Development Centre bij Fontys in Venlo. Het finale event is op 12 oktober 2023 van 15.00 tot 19.00 uur in SCDC. Tijdens het event wordt de on site game: Triple Connection (The Triple Connection: Sustainability BusinessGame Simulation (inchainge.com) gespeeld. De teams worden geformeerd op basis van de ranking van de kwalificatie.

Aanmelden en deelname   Wij nodigen je graag uit om deel te nemen aan de kwalificatieronde. Aanmelden is mogelijk tot en met 8 september via de onderstaande aanmeldbutton.   Deelname aan het spel is gratis. Het event wordt gefinancierd door Fieldlab TISL. Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een uitnodiging voor de introductie voor het spel.   We zien graag je aanmelding tegemoet!  


AANMELDEN

Beleef de logistieke ketendag 6 september 2023, HBO/WO programma

De regio Venlo-Venray kent een sterk samenwerkingsverband tussen logistieke bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen.

Op 6 september organiseren zeven bedrijven uit de regio Venlo, samen met de kennisinstellingen Fontys, Gilde opleidingen en partner Meet the Youngsters een event voor MBO en HBO studenten in de logistieke sector.

Na 2 digitale edities vindt er dit jaar weer een fysiek event plaats bij het Supply Chain Development Centre in Venlo.

Tijdens het event is er een paneldiscussie over AI in de Supply Chain, kunnen de studenten deelnemen aan HR-break-out sessie, tevens is er een Meet&Greet tussen studenten en bedrijven. Dit jaar worden er 2 onderdelen aan het programma toegevoegd: Nieuw is introductie voor de sustainablility challenge 2023 een nieuw event, waarbij studenten en professionals uit het werkveld gezamenlijk in teams een sustainability stragegie ontwikkelen. Tevens wordt er een voorlichting van de UM-master GSCMC aangeboden aan de deelnemers

Voor meer informatie neem contact op met Roel Verberk, r.verberk@fontys.nl


Beleef de logistieke Ketendag 2023 MBO/HBO

Op 5 oktober organiseren enkele toonaangevende logistieke bedrijven uit de regio Venlo-Venray, samen met Fontys, Gilde opleidingen en Meet-the Youngsters “Beleef de logistieke ketendag 2023”.

Op deze dag zullen MBO-studenten en HBO-studenten uit de regio kennis maken met de logistieke bedrijven uit de regio middels een afwisselende programma op de locatie van Supply Chain Valley.

Dit event past prima bij de doelstelling van het SCDC om meer logistiek talent aan deze regio te binden.

Tags:Dag van de LogistiekExperienceExperience dayLogistiekSupply ChainSupply Chain Experience Day


Officiële opening op donderdag 9 juni 2022

Supply Chain Development Centre (SCDC)

Meet, Develop, Connect, Inspire, Inform

Het Supply Chain Development Centre is een fysieke, inspirerende ontmoetingsplek voor het logistiek bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Het SCDC is gevestigd bij Fontys Hogeschool in Venlo.

Graag willen de initiatiefnemers de ins en outs van het SCDC toelichten en in gesprek gaan met de aanwezigen.

De doelen van het SCDC zijn:

  • Het versterken van het onderwijs met een inspirerende, vernieuwende ontwikkel- en experimenteerruimte; waarmee de afstand tussen onderwijs en bedrijfsleven verder verkleind kan worden.
  • Het interesseren van leerlingen en (zij)instromers door de aantrekkelijkheid van logistiek/ supply chain uitstralen en het imago van de logistieke sector te verbeteren.
  • Het stimuleren van innovatie bij logistieke bedrijven; ter bevordering van groei in het logistieke sectorhuis.
  • Het versterken van de logistieke community; bevordering van de samenwerking en het van elkaar kunnen leren.
  • Het positioneren van de regio als Logistieke Hotspot; voor het acquireren van bedrijven naar de regio.

Programma:

16.30 uur: Inloop

17.00 uur: Introductie en welkomstwoord

17.15 uur: Paneldiscussie en praktische inzichten

18.00 uur: Officiële opening met aansluitend een netwerkborrel

19.00 uur: Sluiting

Datum: 9 juni

Tijd:        17.00 uur- 19.00 uur

Locatie:  Supply Chain Development Centre (gebouw W1, lokaal 0.04), Fontys Hogeschool Venlo

                Tegelseweg 255 te Venlo

We hopen u te mogen ontmoeten op donderdag 9 juni a.s.

Aanmelden vóór donderdag 2 juni op https://www.eventbrite.com/e/opening-scdc-tickets-338816598567


Beleef de logistieke keten

Wij nemen deel aan de jaarlijkse Supply Chain Day!
Save the date voor dit Smart Event:
01 september 2021