Meteen naar de inhoud

Over ons

Doelen

  1. Ontmoetingsruimte Het versterken van het onderwijs met een inspirerende, vernieuwende ontwikkel- en experimenteerruimte, waarmee de afstand tussen onderwijs en bedrijfsleven verder verkleind kan worden.
  2. Imago Het interesseren van leerlingen en (zij)instromers door de aantrekkelijkheid van logistiek/ supply chain uit te stralen en het imago van de logistieke sector te verbeteren.
  3. Stimuleren Innovatie Het stimuleren van innovatie bij logistieke bedrijven; ter bevordering van groei in het logistieke sectorhuis.
  4. Samenwerken Het versterken van de logistieke community; bevordering van de samenwerking en het van elkaar kunnen leren.
  5. Positioneren van de logistieke regio Het positioneren van de regio als Logistieke Hotspot; voor het acquireren van bedrijven naar de regio.

Voor bovengenoemde visie is meer nodig dan een netwerk en een website. Het concept gaat uit van een ‘beleving’. Hiervoor is een inspirerende, fysieke ontmoetingsplek nodig waarbinnen de doelstellingen bereikt kunnen worden.

Bron: LimburgLogistiek (LIOF)
Bron: Logistiek in Beeld (Stec Groep, maart 2017)

Waarom een Supply Chain Development Centre?

Logistiek is met een toegevoegde waarde van 53 miljard euro per jaar en 646.000 arbeidsplaatsen van groot economisch belang voor Nederland. (Noord-)Limburg heeft hierin een bovengemiddeld aandeel. Zo is de sector goed voor een toegevoegde waarde van 4,7 miljard Euro en is de werkgelegenheid in de logistieke sector in Limburg gemiddeld 13% en in Noord-Limburg zelfs 15%. Nederland kent een gemiddelde van 10%. Deze werkgelegenheid zit niet alleen bij bedrijven die producten vervoeren of overslaan, maar ook in logistieke en supply chain functies binnen de verladende bedrijven.

Voor het behoud en versterking van deze positie zijn -in lijn met de uitwerkingsnotitie Logistiek van Provincie Limburg- twee zaken van onderscheidend belang:

  1. Innovatie
  2. Concurrerende arbeidsmarkt

Ook SMART Logistics Centre Venlo heeft de thema’s Innovatie en Arbeidsmarkt hoog op de agenda staan om hun ambitie om de logistieke regio (Noord-)Limburg verder te versterken op nationaal en Europees niveau te bereiken.